Categorie:
Landscape, Architecture,

Team
Bas Vrehen, Sarah Philippaers

Status
Conceptontwerp

Jaar
2020

Type:
Uitkijkpunt

Locatie:
Nader te bepalen

Een duik onder het oppervlak

‘Waterline’ is een conceptontwerp voor een nieuw type ‘uitkijkpunt’. In tegenstelling tot de traditionele uitkijkpunten – die de hoogte in gaan – neem je met Waterline een duik in het diepe…

below the surface

Veel natuurgebieden of toeristische trekpleisters hebben er één. Een uitkijkpunt. Meestal gaan ze de hoogte in, om overzicht te krijgen over een gebied. Terwijl het soms veel interessanter is om juist in te zoomen, ergens in te duiken.

Vanuit die gedachte ontwikkelde Atelier Leise het conceptontwerp voor project Waterline, een uitkijkpunt dat het mogelijk maakt een kijkje te nemen direct boven, op én onder het wateroppervlak.

Een unieke blik op de wondere onderwaterwereld!

Illustratie “In sloot en plas”, M.A. Koekkoek

rustpunt in het landschap

Het ontwerp van Waterline is minimalistisch en functioneel, uitgevoerd in robuuste materialen, ‘hufterproof’. Doordat het grotendeels onder water ligt is de impact op het landschap minimaal.

In één lang horizontaal volume wordt je stap voor stap, trede voor trede meegenomen onder water. Je daalt geleidelijk af van het leven op het land, naar de bijzondere onderwaterwereld. Enkele grote, glazen wanden bieden een uniek zicht op het leven om je heen. Het vormt een plek om te kijken, ontdekken en je te verwonderen. De lange zitelementen maken het ook tot een plek om even te gaan zitten en tot rust te komen. Je onder te dompelen in een compleet andere omgeving.

watermark in de limburgse natuur

Het idee voor Waterline is ontstaan in het Limburgse landschap en bijvoorbeeld toepasbaar bij de Limburgse Maasplassen. Maar het concept is niet plaatsgebonden. Atelier Leise is in gesprek met verschillende partijen om mogelijke locaties te verkennen. De Waterline uitkijkpunten zouden een terugkerend herkenningspunt – watermark –  kunnen worden voor de natuurliefhebber. Met bijvoorbeeld Zwartwater, de Eijsder Beemden en de Ophovense zandberg als locaties.

Interesse in dit project? Of in de andere projecten van Atelier Leise?
Neem contact op via mail@atelierleise.eu
of volg ons op Instagram of LinkedIn,