Categorie:
Landscape

Team
Jeroen de Waal, Bas Vrehen

Locatie
Partij, Gulpen-Wittem

Jaar
2019-2020

Type:
Schetsontwerp, publieke ruimte

In opdracht van:
Gemeente Gulpen-Wittem

“Durpspley va Partey”

In 2019 ontwikkelde Atelier Leise in opdracht van gemeente Gulpen-Wittem en in samenspraak met het kernoverleg een schetsontwerp voor een breed, flexibel inzetbaar dorpsplein aan de Oude Heirbaan, voor het gemeenschapshuis A ge Wienhoes.⁠

multifunctioneel

In het plan is rekening gehouden met de uiteenlopende wensen en behoeften van de verschillende bewonersgroepen. Het plein kan door het jaar heen (gedeeltelijk) als parkeerplaats fungeren, maar biedt met een groene ‘rondgang’ ook een aangename verblijfsplek en een aantrekkelijker entree richting het gemeenschapshuis.

In het najaar van 2021 is het nieuwe “Durpspley va Partey” feestelijk geopend.

Verbinding leggen

Het ontwerp van het plein is afgestemd op het huisvesten van de jaarlijkse kermis. En in het ontwerp is de verbinding gelegd met het aangrenzende water en de tegenovergelegen dorpsboomgaard.

Een groene ‘rondgang’ zorgt voor een duidelijke en aantrekkelijke aanlooproute richting  het gemeenschapshuis. Een begroeide pergola maakt de façade van het gemeenschapshuis tot één geheel en zorgt voor een sfeervolle verblijfsplek rondom de entree.

De grote lijnen

Op de overzichtsplattegrond zijn de belangrijkste ingrepen zichtbaar.

De rondgang rond het parkeergedeelte krijgt een andere bestrating dan het plein. De bestrating van het plein wordt doorgetrokken richting stoep, straat en water om de verbinding met de oever en de nabijgelegen dorpsboomgaard te maken. Bomen en groen zorgen voor sfeer en aankleding.

 

Meer weten over Atelier Leise of dit project?
Neem contact op via mail@atelierleise.eu
of volg ons op Instagram of LinkedIn,