COUR Maastricht

Jeroen de Waal, Bas Vrehen, Roos Verhooren, Maurice Gortmans

COUR is een nieuw, kleinschalig atelier gelegen aan de Alexander Battalaan in het Maastrichtse Wyck.

Initiatiefnemers Roos Verhooren (grafisch en webdesign), en Jeroen de Waal (architect), Bas Vrehen (Interieurarchitect) en Maurice Gortmans (architect), zagen direct potentie in het in verval geraakte pand. In samenspraak met de eigenaars ontwikkelden zij een ontwerp voor de grondige renovatie en herbestemming.

COUR, Maastrichts voor binnenplaats, is een verwijzing naar de historie van de plek. De voormalige binnentuin is meermaals verbouwd. Wat bij velen bekend stond als Weerenbeck Postzegel- en Munthandel, is nieuw leven ingeblazen als creatieve en informele gedeelde werkplek. Op zondag 6 juli 2019 opende Cour haar deuren voor het publiek.

Het geheel bestaat uit zes werkplekken, een kleine werkplaats, een multifunctionele vergaderruimte met presentatiemogelijkheden en een informele overlegruimte.

Met COUR willen de initiatiefnemers een plek creëren waar mensen vanuit een brede achtergrond kunnen samenkomen, samen werken, waar lezingen georganiseerd kunnen worden en een hechte groep mensen kan ontstaan die elkaar inspireren en versterken.

Locatie: Maastricht
Jaar: 2018-2019
Type: Renovatie kantoorruimte
Meer informatie: www.courmaastricht.eu

De oorspronkelijke staat van het pand, zoals het in de zomer van 2018 werd aangetroffen.

Een impressie van het interieur voor de verbouwing.

Nieuwe plattegronden: Het souterrain wordt door middel van een kastenwand ingedeeld in een werkplaats en vergaderruimte. Op de bovenverdieping worden een toilet, een keukenwand  en 6 werkplekken gerealiseerd.

Foto’s exterieur eindresultaat. (Foto’s door: Pieter Gregoire)

Werktekeningen pantry en begane grond.

Op de bovenverdieping zijn de gehele pantry en linker zijwand (inclusief toilet en trapgat) donkergroen gemaakt. Hierdoor ontstaat er rust en eenheid en worden alle verschillende elementen weggewerkt. De schuine groene lijn is zo uitgezet dat er een perfecte witte rechthoek overblijft die de rest van de kantoorruimte vormt. Klaar voor de verhuur!