Categorie:
Architecture, Interior, Graphic design

Team
Jeroen de Waal, Bas Vrehen, Roos Verhooren, Maurice Gortmans

Locatie
Maastricht

Jaar
2018-2019

Type:
Renovatie kantoorruimte

Meer informatie:
www.courmaastricht.eu

Samen
werken in Cour

COUR is een nieuw, kleinschalig atelier gelegen aan de Alexander Battalaan in het Maastrichtse Wyck.

Uitnodigend broeinest

Met COUR willen de initiatiefnemers, Roos Verhooren (grafisch en webdesign), en Jeroen de Waal (architect), Bas Vrehen (Interieurarchitect) en Maurice Gortmans (architect), een plek creëren waar mensen vanuit een brede achtergrond kunnen samenkomen, samen werken, waar lezingen georganiseerd kunnen worden en een hechte groep mensen kan ontstaan die elkaar inspireren en versterken.

Het geheel bestaat uit zes werkplekken, een kleine werkplaats, een multifunctionele vergaderruimte met presentatiemogelijkheden en een informele overlegruimte.

werken in het bestaande

COUR, Maastrichts voor binnenplaats, is een verwijzing naar de historie van de plek. De voormalige binnentuin is meermaals verbouwd.

De initiatiefnemers zagen direct potentie in het in verval geraakte pand. De mooie ligging in de straat en het ruime, karakteristieke souterrain. In samenspraak met de eigenaars ontwikkelden zij een ontwerp voor de grondige renovatie en herbestemming. Wat bij velen bekend stond als Weerenbeck Postzegel- en Munthandel, is nieuw leven ingeblazen als creatieve en informele gedeelde werkplek.

kleur als rustige basis

Op de bovenverdieping zijn de gehele pantry en linker zijwand (inclusief toilet en trapgat) donkergroen gemaakt. Hierdoor ontstaat er rust en eenheid en worden alle verschillende elementen weggewerkt. De schuine groene lijn is zo uitgezet dat er een perfecte witte rechthoek overblijft die de rest van de kantoorruimte vormt.

 

handmade meubilair

Cour bevat een groot aantal op maat ontworpen en handgemaakte interieurelementen. Een op maat ontworpen en zelf gebouwde kastenwand op de kantoorverdieping herbergt de pantry, garderobe en meterkast. Het RVS keukenblad is maat gemaakt en ook voor de brievenbus en deurbel in de nieuwe gevel werd een nieuwe maatwerkoplossing ontwikkeld.

Het souterrain is door middel van een custom made kastenwand ingedeeld in een werkplaats, studio en vergaderruimte.

Grafische identiteit

Ondertussen wordt er doorgebouwd aan de (grafische) identiteit van deze nieuwe creatieve broedplaats.

Het begon natuurlijk met een passende naam, logo en typografie. Ondertussen worden ook zaken als belettering, drukwerk en website verder ontwikkeld.

Meer weten over Atelier Leise of dit project?
Neem contact op via mail@atelierleise.eu
of volg ons op Instagram of LinkedIn,