Conceptontwerp Domein Holset

Bas Vrehen, Roos Verhooren, Jeroen de Waal.

Domein Holset is een BruisendWijnHuis & Logement in Zuid Limburg. Ze hebben wijngaarden, maken mooie mousserende wijnen, organiseren proeverijen en rondleidingen en hebben een B&B op het domein. Daarnaast zijn ze bezig met de toevoeging van een hotel met restaurant in een nabijgelegen monumentale vakwerkboerderij.

Op uitnodiging van wijndomein Holset heeft Atelier LEISE onlangs een conceptontwerp ontwikkeld voor het hotel dat in de monumentale vakwerkboerderij te Holset 48 wordt gerealiseerd.

Functioneel ruimtegebruik en sterke zichtlijnen vormden de basis van het ontwerp. Slimme plaatsing van badkamers en vaste kasten, zorgen voor een optimale ‘restruimte’. Een semi-transparante scheidingswand zorgt voor extra doorlaat van licht en lucht.

In het conceptontwerp is, naast het interieur van de hotelkamers nagedacht over de overkoepelende identiteit en presentatie van het wijndomein.

Met het schetsontwerp is Atelier Leise in de besloten aanbesteding op de tweede plaats geëindigd.


Type: interieurontwerp, identiteit
Status: conceptontwerp
Opdrachtgever: Domein Holset
Locatie: Holset, Lemiers
Jaar: 2020

Visualisatie schetsontwerp – Kamer 1.9. De inbouwkasten en verplaatste badkamer zorgen voor een versterkte routing binnen de kamer. De restruimte is functioneel en optimaal gericht op het mooie landschap, waar je van achter de semi transparante badkamerwand óók kunt genieten.